Egy fiatal nő 2 éjszakát töltött az óceánon lebegve, mielőtt rátaláltak

Egy kínai állampolgárságú nőt a japán tengerparton úszás közben sodort a tengerbe az erős áramlás. Végül 36 órával az eltűnése után mentették ki, 80 kilométerre a partoktól – közölték a hatóságok.

Az erős tengeráramlatok veszélyt jelenthetnek az úszókra - illusztrációForrás: unsplash.com

A 21 éves nő úszógumival felszerelkezve, hétfőn este fél nyolc körül egy barátjával úszott a Shirahama Ohama strandon – közölte csütörtökön a parti őrség. A hatóságok keresési és mentési műveletet indítottak, miután a barátja még aznap este riasztást adott le egy közeli kisboltban az eltűnéséről.

A nő elmondta a mentőknek, hogy a tengerbe sodorta a víz, és nem tudott visszatérni a partra. A nőt végül szerdán reggel 7 óra 48 perckor egy teherhajó fedezte fel a Chiba-félsziget déli csücskénél lebegve.

Egy kisebb tartályhajó legénységének két tagja rádión keresztül vette fel a kapcsolatot a parti őrséggel, miután a tengerbe ugrottak, hogy megmentsék a nőt.

A szerencsésen megmenekülő strandolót a mentés után kórházba szállították, de nem tartották bent, mert nem sérült meg és nem száradt ki életveszélyesen – írja a theguardian.com.

 

Ezek is érdekelhetnek