Három hétig pótlóbuszok járnak Budapest és Győr között

A rendkívüli felújítási munkálatok a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán zajlanak, ezért már három napja csak pótlóbusszal lehet eljutni Budapestről Győrbe és vissza. A munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül, november 17-ig teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés az említett szakaszon.

Pótlóbuszok a győri vasútállomás épülete előttForrás: RegioJet/Facebook

A Budapest–Bécs–Prága, illetve Prága– Bécs–Budapest útirányon át közlekedő RegioJet Eurocity vonatok helyett Budapest-Kelenföld és Győr állomások között a RegioJet által biztosított vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatpótló autóbuszok Budapest-Déli pályaudvart nem érintik.

Az utolsó vonat, amelynél pótlóbuszra kell szállni, a november 18-án Budapest és Prága között közlekedő 1032 számú járat - jelezte a vasúttársaság.

Győr állomáson a vonatpótló autóbuszok az állomásépület előtt állnak meg, ahol a vonatra át kell szállni, ha tovább utazunk Bécs és Prága irányába. Visszafelé, tehát Prága és Bécs irányából Győr felé az eredeti menetrendjük szerint közlekednek a vonatok. Győrben viszont vonatpótló autóbuszra kell átszállni Budapest irányába.

A RegioJet autóbuszok az állomásépület elől indulnak, az átszállás megkönnyítése érdekében a vonatok Győr állomás 1. vágányára fognak érkezni. A vonatpótló autóbuszjáratok Budapest-Kelenföldre a vonatok menetrendjéhez képest várhatóan 30 perccel később érkeznek majd meg.

Forrás: Turizmus.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek