Ingyenes városfelfedező sétával járhatjuk be Budapestet

A főváros 150. születésnapja alkalmából idén ősszel elindul a Budapest Bejáró, ami egy olyan rendhagyó séta, mely alatt feladatokat kell megoldanunk és kalandoznunk kell a város legszebb helyei mentén. Egy hasonló kalandsétáról már írtunk itt az oldalon. Az egy remek könyvsorozathoz, az Időfutárhoz kapcsolódott, és a könyv budai helyszíneit jártuk végig vele.

Forrás: Shutterstock/Zgphotography

A Budapest Bejáró projekt is egy kicsit hasonló, csak nagyobb területet fed le, és a célja a fővárosi épített örökség és helytörténeti érdekességek feltárása és bemutatása. Szeretné a várost új perspektívából, egyes városrészeket sétaútvonalakba illeszthető, kulturális-építészeti örökségi pontok kijelölésén keresztül megmutatni. A projekt saját honlapot is kapott, ahol megtaláljátok a játék részleteit, térképeket, a kiindulópontok listáját.

A séták kezdőpontja egy-egy fontos használati helyszín, közlekedési csomópont, amelyet a JCDecaux és a BKK biztosít a sétálóknak. Az állomásokat a Magyar Sétaszövetség tagjai közösen, saját szakmai tapasztalataikra és városismeretükre építve választották ki.

A sétákhoz mindenképpen szükség van a Budapest Bejáró feladványfüzetre, amely letölthető a honlapról, sőt a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren, a Keleti Pályaudvaron, a Szentlélek téren és Kelenföldön, a BKK Ügyfélközpontokban is átvehető.

Forrás: budapestbejaro.hu screenshot

A nyomtatott füzetben egyszerű grafikai anyagok, ábrák, rajzok, skiccek segítenek a rejtvény megértésében és több esetben magához a megoldáshoz is hozzátartoznak. A megfejtés egy szó vagy szám, amely a gyűjtőponthoz tartozó játék megoldásához szükséges. Aki végigjárja mind a 20 bázispontot, és kitöltve visszaküldi a füzetet, városélmény nyereményben részesül, akár még a Kunigunda utcai FŐTÁV-kéményhez is eljuthat, vagy részt vehet egy szennyvíztisztító-telepi bejáráson - írták az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek