Lezuhant egy utasszállító repülőgép Nepálban

A Nepal középső részén lezuhant belföldi utasszállító repülőgépen 72 ember tartózkodott; a január 15-i, kora reggeli hírek szerint a mentőszolgálatok már legalább 40 holttestre bukkantak a baleset helyszínén. Az azóta érkezett friss hírek szerint a 72 utasból 67-en vesztették életüket a szerencsétlenségben.

A kép csak illusztrációForrás: ©Aviation Nepal/Facebook

Az ATR 72-es típusú gép a fővárosból, Katmanduból tartott az onnan 200 kilométerre nyugatra található Pokharába, a légi irányítás nem sokkal a felszállás után vesztette el a kapcsolatot a pilótákkal.
A katasztrófa Pokhara térségében történt, helyi kormányzati források szerint a lezuhant gépen keletkezett tűz oltása jelenleg is tart.

A Yeti Airways gépén a négyfős személyzet mellett 68 utas tartózkodott - közölte a légitársaság szóvivője. A pokharai nemzetközi repülőtér részéről azt közölték, hogy a gépen öt indiai, négy orosz, két dél-koreai, továbbá egy ausztrál, egy francia és egy argentin állampolgár is utazott.

A darabokra tört gép a legsúlyosabb repülőgépszerencsétlenség Nepálban azóta, hogy 1992-ben a pakisztáni légitársaság Katmanduba tartó járata lezuhant. Annak a repülőnek a fedélzetén 167 ember utazott. 

A tüzet már eloltották; kiderült, hogy a fedélzeten tartózkodó 72 ember közül legalább 67 életét vesztetteForrás: MTI/EPA/Bidzsaja Neupane

Jóllehet az utóbbi években a nepáli légi közlekedés - részben a turizmusnak köszönhetően - fellendült, a gépek karbantartása és a biztonsági előírások továbbra sem elégségesek, vélik a szakmeberek. Az Európai Unió biztonsági aggályok miatt korábban ki is tiltotta a légteréből a nepáli repülőgépeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek