Mégsem kérnek oltási igazolást a thaiföldi beutazáshoz

Thaiföld január 9-én visszavonta a múlt hét végén bejelentett szabályt, amely szerint csak a koronavírus elleni oltásról szóló igazolással lehetett volna beutazni az országba. Az egészségügyi miniszter a világ megfelelő immunizációs szintjével indokolta a döntést.

Thaiföld meggondolta magát, hogy ne veszítsen látogatókat - illusztrációForrás: Sotnikov Misha/Shutterstock

Anutin Csarnvirakul thaiföldi egészségügyi miniszter szerint az oltási igazolások bemutatása kényelmetlenséget jelentett a látogatók számára, ezért a szakértők véleményét figyelembe véve úgy döntöttek, hogy ez szükségtelen, mivel elegendő oltást adtak már be világszerte.

Thaiföld Ázsia egyik legnépszerűbb turistacélpontja, a thaiföldi idegenforgalmi hatóság szerint tavaly a külföldi látogatók száma meghaladta a 11,5 milliót, ez ugyanakkor még mindig messze elmarad a járvány előtti utolsó év 40 milliós rekordjától. Akkor a külföldi turisták összesen 1,91 ezermilliárd thai bahtot (mintegy 21,2 ezermilliárd forint) költöttek el az országban.

A miniszter elmondta, hogy az oltatlanok is korlátozás nélkül beléphetnek az országba.

Thaiföld ugyanakkor továbbra is megköveteli a külföldi turistáktól, hogy megfelelő egészségbiztosítással rendelkezzenek, ha olyan országba utaznak tovább, amelyik beutazás előtt negatív koronavírus-tesztet követel meg a látogatóktól - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek