Videó: Több ember alatt beszakadt egy tó jege Angliában

 

Több embert válságos állapotban szállítottak kórházba vasárnap Angliában, miután beszakadt alattuk egy befagyott tó jege – adta hírül az MTI.

A baleset a Londontól 180 kilométerre északnyugatra fekvő közép-angliai Solihull városában történt. A helyi tűzoltóság vasárnap esti beszámolója szerint sokan rámerészkedtek a Babbs Mill nevű helyi mesterséges tó jegére, amely azonban nem bírta el ennyi ember súlyát és beszakadt alattuk.

Nagy-Britanniában szokatlanul fagyos idővel kezdődött a tél: napok óta országszerte - még a délkelet-angliai Londonban és környékén is - mínusz 5-10 fokos fagyokat mérnek, és a hidegben a kisebb tavakon sok helyen jegesedés kezdődött. A Solihullban történt vasárnapi baleset sérültjeinek számát a rendőrség egyelőre nem közölte, a legutóbbi tájékoztatás úgy fogalmaz, hogy "számos embert" kellett kimenteni a jeges vízből, és őket válságos állapotban szállították kórházba. A tűzoltóság még vasárnap este is folytatta az esetleges eltűntek keresését a tó mélyén, mivel nem lehet pontosan tudni, hogy hányan tartózkodtak a jégen, amikor beszakadt alattuk.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Nikolai Shtepsel)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek