Videó: Velence a víz, Manchester a hó fogságába esett

Nem a legmegfelelőbb időszak most Velencében turistáskodni, hiszen a város legalacsonyabb pontjait, többek között a Szent Márk teret ellepte a víz. Ez annyira azért nem volt váratlan, azonban Manchestert teljesen meglepte a hirtelen lehülés és a heves hózápor. A repülpőteret is le kellett zárni, hogy használhatóvá tegyék a kifutópályákat. 

Velencében most nem a legideálisabb a helyzet a városnézéshezForrás: AFP/Andrea Pattaro

December 10-én, szombaton délelőtt visszatért az aqua alta, azaz a magas víz Velencébe. A szent Márk téren 11 óra után 100 cm-re módosították a péntek este bejelentett 105 cm magasságú vizet. A helyiek és a turisták ennek „köszönhetően" megint kénytelenek voltak gumicsizmát, vízhatlan cipőt, kamáslit húzni, vagy szerencsésebb esetben pallókon eljutni az úti céljukhoz.

Az Egyesült Királyságot viszont a hó lepte el, és viharokat is jósolnak Skóciában és Anglia délkeleti részén. Tegnap a manchesteri repülőtér mindkét kifutópályáját le kellett zárni a heves hózápor miatt. 

A Twitteren megjelent közlemény szerint: „Az erős hóesés miatt ideiglenesen lezártuk mindkét kifutópályát. Az egészség és a biztonság mindig a legfontosabb prioritásunk lesz, és a műveleteket a lehető leghamarabb folytatjuk. Az utasoknak azt tanácsoljuk, hogy a legfrissebb repülési információkért forduljanak a légitársaságukhoz" – hívták fel az utazók figyelmét.
Vasárnap reggel 9 órától hó- és jégriasztás lépett életbe London nagy részén és Délkelet-Anglia egyes részein is, egészen hétfő reggel 9-ig – írja az Independent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek