Helikopter baleset történt Olaszországban! Turisták vesztették életüket

A Dél-Olaszországban, november 5-én délután lezuhant helikopterrel a pugliai Castelpagano di Apricenánál szűnt meg a kapcsolat, itt tűnt el a radarképernyőkről. A légierő és a hadsereg azonnal megkezdte a kutatást.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

Nem sokkal később, valamivel 12:30 előtt Puglia régió alelnöke, Raffaele Piemontese bejelentette, hogy megtalálták a helikoptert, de a fedélzeten tartózkodó hét személy életét vesztette.

A halottak között volt egy négytagú szlovén család, egy 14 éves fiúval és egy 13 éves kislánnyal. A másik három áldozat egy helyi orvos és a helikopter két pilótája - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A helikopter, amely 10:30-kor szállt fel aznap, naponta tette meg az utat a Pugliában található Foggia és az olasz partok közelében fekvő Tremiti-szigetek között. A mostani szerencsétlenség feltehetően a rossz időjárási viszonyok miatt történt. A szigetek polgármestere, Peppino Calabrese a médiának elmondta, hogy a megbecsült, 64 éves orvos, Maurizio De Girolamo, aki éppen hazatérőben volt, az utolsó pillanatban döntött a helikopteres utazás mellett a komp helyett. A baleset "sokkolta a közösségünket. Harmincévi szolgálatom alatt semmi ilyen nem történt" - mondta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek