Videó: Ilyen ítéletidő tombol Kréta népszerű nyaralóhelyein, ahol többen eltűntek

Egy ember meghalt, és legalább ketten eltűntek, miután szombat reggel heves esőzések sújtották Kréta szigetét. Otthonokat és üzleteket öntött el a víz, az utcák sárfolyókká változtak, amelyek járműveket sodortak el. Bárok, éttermek és szupermarketek állnak a vízben szombat délelőtt 11 órától, miután megnyílt az ég Heraklion, Agia Pelagia és a környező területek felett – írja a keeptalkinggreece.com.

A mentőalakulatok megpróbálnak kihúzni egy áradás miatt tengerbe sodródott járművet Agia Pelagia népszerű üdülőhelyének strandja mentén, Kréta déli részénForrás: AFP/-

A hírek szerint egy 50 éves férfi autója beszorult egy árvízvédelmi csatornába, holttestét búvárok hozták elő. A kétgyermekes apa egy környékbeli szálloda tulajdonosa volt. A másik két eltűnt személy, egy férfi és egy nő Agia Pelagiában, illetve Ligariában tartózkodott, amikor elkezdődött az esőzés. Mintegy 14 búvár keresi a tengerben eltűnt nőt, de a kutatók munkáját az időjárási viszonyok és a zord tenger nagyon nehezíti.

A mentést végző tűzoltóknak az utolsó pillanatban sikerült kimenteniük egy másik nőt, akit elsodort a víz. Az elárasztott Sitián a tűzoltók hadműveletet indítottak 10 vízben rekedt turista kimentésére.

A félóráig tartó heves esőzés elég volt ahhoz, hogy Made települést folyóvá változtassa, mivel úgy tűnik, az esőcsatornák nem tudták összegyűjteni a lehullott vizet.
Egyelőre vasárnap délig érvényes Országos Meteorológiai Szolgálat időjárási figyelmeztetése.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek