Szombaton viharokra számíthatunk, érkezik a hidegfront

Csütörtökre még sok napsütést ígér az előrejelzés, mellette azonban gomolyfelhőkre számíthatunk. Főleg a reggeli órákig lehet a nyugati, délnyugati határszélen zápor, zivatar. 31 és 37 fok közötti országos hőség lesz. A keleties szél csak néha élénkül meg.

A kép illusztrációForrás: Konyvesotto/pixabay.com

Péntekeb estig marad a napos, igazi strandidő, majd estétől egyre több helyen pattannak ki zivatarok. A délkeleti, majd az északkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 32-38 fokos meleg várható - írták a Köpönyeg szerkesztőségünkbe küldött előrejelzésében.

Szombaton évgre elér minket egy hidegfront, ami azoknak jó hír, akik csak kisebb adagokban tolerálják a rekkenő hőséget. Ennek hatására már a reggeli óráktól egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás és jégeső is lehet. A Dunántúlon megszűnik a hőség: 25-29 fok lesz, keleten még 30 fok feletti értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős.

Vasárnap nyugaton napos, gomolyfelhős, keleten borongós idő lesz. Utóbbi területeken még több helyen lehet eső, zápor, zivatar. Erős marad az ÉNy-i szél. 27 fok körül alakul a maximum.

Hétfőre azonban már megint ragyogó napsütés, száraz időt jeleznek. 30 fok fölé melegszik az idő, visszatér a hőség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek