Egyszerű lett a beutazás Németországba, 9 eurós jeggyel fedezhetjük fel

A tegnapi naptól, június 1-től várhatóan augusztus végéig feloldották a németországi beutazásra eddig érvényes koronavírus-szabályozásokat: a visszatérő utazóknak és más beutazóknak nem kell igazolniuk, hogy oltási vagy gyógyultsági igazolással rendelkeznek és teszt sem kell – tudtuk meg a Német Turisztikai Hivatal (DZT) Magyarországi Képviseletének sajtóközleményéből.

Sokan látogatnának szívesen Drezdába is, ezt most már könnyebben megtehetikForrás: FRANCESCO CAROVILLANO/Francesco Carovillano/DZT

A vírusvariáns-területekről érkezők számára azonban továbbra is érvényben maradnak a szigorú szabályok, viszont jelenleg egyetlen ország sem tartozik a vírusvariáns-terület besorolás alá.

A tömegközlekedési eszközökön (városi és távolsági is), illetve az egészségügyben Németországban továbbra is kötelező a védőmaszk használata. Ugyanígy viselni kell a maszkot a Németországból induló, illetve ide érkező repülőgépek fedélzetén is. További információk ide kattintva elérhetők. 

Könnyebb beutazás, kényelmesebb városnézés

Az utazók 2022. június 1. és augusztus 31. között havonta kilenc euróért használhatják a városi tömegközlekedés minden eszközét. Az úgynevezett „9-Euro-Ticket" a kiválasztott hónapban korlátlan számú utazásra jogosítja fel tulajdonosát a regionális vonatokon, a HÉV és a metró járatain (S- és U-Bahn), illetve a buszokon és villamosokon.

A különböző közlekedési szövetségek összekapcsolásával lehetőség nyílik arra, hogy egész Németországot felfedezzük tömegközlekedési eszközök segítségével.

Arra azonban figyelni kell, hogy a "9-Euro-jegy" nem érvényes a távolsági közlekedés vonatjáratain (például IC vagy ICE), illetve a távolsági buszjáratokon sem.  További információkat ide kattintva itt találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek