Mostantól kétszer drágább a közlekedési bírság Németországban

E héten léptek életbe az új büntetési tételek, amelyek elsősorban a gyalogosokat, a kerékpárosokat, a mozgássérülteket, a közösségi autósokat és a megkülönböztető jelzéssel haladókat védik.

A fotó illusztrációForrás: nick photoarchive/Pixabay

Aki 1-10 kilométerrel gyorsabban halad az előírtnál, az 20 eurós bírságra számíthat, de 11-15 között már 40 eurót kell fizetnie, ha pedig 16-20 kilométerrel túllépi a megengedett sebességet, 70 eurós bírság vár rá.

A szabályellenes parkolás a járdán, kerékpársávban vagy a második sorban már 110 eurós büntetést vonhat maga után. Illetéktelenül parkolni a mozgássérültek, elektromos autók és közösségi járművek helyén 55 euróba kerül.

Drága mulatság elállni a tűzoltók és mentők útját is, ami 110 euróba fog kerülni, de legdrágább a nekik fenntartott sávban közlekedni: az 320 eurós vétséget jelent, és egy hónapra bevonják a vétkes jogosítványát is. Érdemes azt is fejben tartani, hogy az oda-vissza autózgatásért, környezetszennyezésért és fölösleges zajkeltésért 110 eurót kell fizetni. Teherautóval csak gyalogos tempóban lehet jobbra kanyarodni a városokban – írja a spiegel.de.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek