Súlyos hajóbaleset volt Indonéziában, 25 ember eltűnt

Elsüllyedt egy hajó Indonézia Dél-Szulavézi tartományában. A hajó fedélzetén összesen 42-en voltak, amikor az Makassar egy kikötőjéből a Pangkep kormányzóságbeli Kalmas-szigetre tartva csütörtök reggel a rossz időjárás miatt elsüllyedt - közölte a tartományi mentőhatóság vezetője, Djunaidi. A vízimentők jelenleg is a hiányzó 25 ember után kutatnak Makassar-szorosban.

Ezen a 2022. május 29-én készült képen a mentőszemélyzet látható, amint egy megmentett utast segítenek partraForrás: AFP/Str

17 embert már sikerült kimenteni, néhányukat az a két csónak vette fel, amelyek a baleset idején a éppen a tengeren volt. Djunaidi közölte, hogy a mentőhatóság szombaton kapott új információkat arról, hol süllyedhetett el a hajó, ezután küldött mentőalakulatokat a területre. Az eltűnt utasok felkutatásában két motorcsónak, egy kutató- és mentőhajó, helyi halászhajók és az indonéz légierő helikpoterei vesznek részt.

Korábban azt mondták, utasszállító komphajó volt az elsüllyedt vízi jármű, de Djunaidi később pontosított: építőanyagot szállító teherhajót ért baleset.

Harminchat utas kérte, hogy felszállhasson a fedélzetre, a legénységnek hat tagja volt.

A több mint 17 ezer szigetből álló Indonéziában nem rikták a kompbalesetek. 2018-ban egy túlzsúfolt, mintegy 200 utast szállító komp egy mély vulkáni krátertavon süllyedt el Észak-Szumátra tartományban, a balesetben 167-en haltak meg. Az ország történetének egyik legsúlyosabb tragédiája volt, amikor 1999-ben egy szintén túlzsúfolt hajó fedélzetén 332 utassal elsüllyedt. Csak húszan élték túl a szerencsétlenséget, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek