Vulkánturizmus: lávabomba zuhant egy turistahajóra Hawaii-on

  Egy lávabomba törte át egy turistahajó tetejét a minap a Hawaii-szigeteken, az aktív Kilauea vulkán közelében.

  A kosárlabda méretű lávagolyó július 16-án, hétfőn ütötte át a hajó tetejét, és ezzel huszonhárom ember sérülését okozta – írja a Travel and Leisure. Egyiküknek a lába tört el, mások pedig égési sérüléseket és zúzódást szenvedtek. 

  Mileka Lincoln (@milekalincoln) által megosztott bejegyzés,

  A kirándulást szervező Lava Ocean Tours folyamatosan visz turistákat a május óta aktív Kilauea vulkánhoz. A baleset akkor történt, amikor a hajó már elindult a vulkántól visszafelé a bázisra. Nehéz utólag megállapítani, hogy a becsapódáskor a hajó mennyire messze volt a vulkántól. Májusban az amerikai parti őrség biztonsági zónát jelölt ki, ami a vulkán előtti parttól háromszáz méter távolságig terjed, a tapasztaltabb túraszervezők azonban külön engedélyért folyamodhatnak, mellyel akár ötven méterre is megközelíthetik a hegyet. 

  A hajó tetején jelentős mennyiségű vulkáni törmelék halmozódott felForrás: Facebook

  A Kilauea a kitörése óta már hétszáz házat elpusztított a térségben. Személyi sérülést egyelőre csak a fenti esetben okozott.

  Itt esett be a lávagolyóForrás: Facebook
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!