Mától a turisták is indulhatnak a kenguruk földjére

Ausztrália csaknem kétévi járványügyi zárlat után február 21-én, azaz ma megnyitotta határait a külföldi turisták előtt, tudtuk meg az MTI-től. 

Festői látványt nyújt az ausztrál Daintree esőerdő - illusztrációForrás: ProDesign studio/shutterstock.com

A határnyitás a legegyértelműbb jele annak, hogy a kormány átváltott a korábbi nagyon szigorú járványügyi intézkedésekről arra a szemléletmódra, miszerint együtt kell élni a vírussal, és a megoldás a halálesetek, súlyos megbetegedések elkerülésére a lakosság minél nagyobb arányú beoltása, írta a Reuters hírügynökség.

A járvány kezdete óta 2,7 millió megfertőződés történt az országban, de ennek zöme azóta, hogy november végén Ausztráliában is megjelent az omikron vírusvariáns. A 94 százalékos átoltottság miatt a halálesetek száma ötezer alatt maradt, ami töredéke annak, ami sok más fejlett országban történt lakosságarányosan. A nagyarányú átoltottság ellenére számos tüntetés volt az országban az oltási kötelezettség miatt.

Február elején írtunk arról, hogy Ausztrália szomszédja, Új-Zéland is határnyitást tervez, de ott ez a folyamat várhatóan legkorábban októberben fejeződik be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek