Friss hír: két év után megnyitja határait a világ egyik legszebb országa

Új-zélandi tisztviselők megerősítették, hogy az ország a következő hetekben újra megnyitja határait. A folyamat azonban várhatóan legkorábban októberben fejeződik be – írja a breakingtravelnews.com.

Új-Zéland földrajzilag a Föld legelszigeteltebb állama, Ausztráliától is kb. 1500 km-re fekszik – illusztrációForrás: Holger Detje/Pixabay

Korábban az ország újranyitásának terveit elhalasztották, mivel a covid omikron-változata világszerte elterjedt. A járványra válaszul közel két éve lezárták a határokat, eltekintve az Ausztráliával fennálló  szűk utazási buboréktól. 

„A családoknak és a barátoknak újra össze kell jönniük. Vállalkozásainknak is szükségük van a növekedésre" – mondta Jacinda Ardern miniszterelnök, Új-Zéland miniszterelnöke.

A határ kezdetben az Ausztráliából érkező beoltott új-zélandi állampolgárok előtt nyílik meg, illetve azok előtt, akik vízummal rendelkeznek. Később a világ többi részéről érkező vízummal bíró utazók is beléphetnek, végül pedig az összes többi országból érkező látogatót is várják.

Az utazóknak az érkezésük után továbbra is el kell szigetelniük magukat tíz napig, de többé nem kell átmenniük az elkülönítő intézményeken, az úgynevezett MIQ-on (Managed isolation and quarantine).

A teljesen beoltott új-zélandiak és más jogosult utazók Ausztráliából február 27-től anélkül utazhatnak már be Új-Zélandra, hogy karanténban maradnának.

Két héttel később más országokból is jöhetnek turisták. Áprilistól 5000 nemzetközi diák és más,  ideiglenes vízummal rendelkező személy léphet be. Ezt követően megnyílik a határ olyan ausztrálok és más utazók előtt, akiknek nincs szükségük vízumra az Új-Zélandra történő belépéshez. Minden más nemzetközi látogató októbertől léphet be a szigetországba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek