Elpusztult madarak százai hullottak az égből Angliában

Mintegy 200 madár pusztult el egyik napról a másikra rejtélyes körülmények között egy angliai falu közelében. A seregélyként azonosított madarakat egy délnyugat-walesi tengerparti megyében, Pembrokeshire-ben találták meg csütörtök este, írja a bbc.com.

Egy helyi lap, a Pembrokeshire Herald szerkesztője, Tom Sinclair beszámolója szerint "Több mint 50 elpusztult madár hevert az úton, és hallani lehetett, ahogy a többi a sövények között rikácsol és hangoskodik."

Egy vadon élő állatokkal foglalkozó jótékonysági szervezet szerint a madarakat elriaszthatták az éjszakai nyugvóhelyükről. A Royal Society for the Protection of Birds munkatársai szerint, ha ez éjszaka történik, megzavarodhatnak, és neki ütközhetnek a talajnak További vizsgálatokra lesz azonban szükség, hogy a rejtélyes jelenség okát pontosan meghatározzák.

Seregélyek (illusztráció)Forrás: Elstef/Pixabay

A pembrokeshire-i tanács információi szerint összesen 200 seregélyt találtak holtan az úton, és ők sem tudják, miért pusztulhattak el. Sinclair szerint azonban sokkal többen lehettek. Elmondása szerint, akkor ért oda, amikor a tanács munkatársai már távoztak. Az első hullámban a tanács munkatársai 10 szemeteszsáknyi tetemet gyűjtöttek össze, és 23:30-kor, amikor Sinclair odaért, még mindig hullottak az égből. "Azt hiszem, jó néhány száz, ha nem 1000 is meghalt."

A Pembrokeshire Herald szerkesztője sem tudja mi történhetett, szerinte nem ütközhettek a talajnak, hanem már holtan estek le. Lehet, hogy megmérgezték őket, vagy talán vándormadarak, és repülés közben megfagytak a hidegben.

Egy helyi lakos Claire Eaton 23 órakor érkezett a helyszínre: Nagyon traumatikus volt, az úton jónéhány elhullott madár feküdt. Vértócsák mindenfelé. Körülbelül egy órával korábban láttam egy villanást az égen. Olyan volt, mint egy horrorfilm-jelenet." Eaton szerint ember okozhatta a pusztulást. Egy kábult madarat magával vitt, de úgy tervezte, hogy másnap reggel szabadon engedi.

A hatóságok azóta eltávolították az elhullott madarakat a helyszínről, és jelentették az esetet az Állat- és Növényegészségügyi Ügynökségnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek