A semmi közepén ragadt a vonat, még nem tudni voltak-e rajta magyar utasok

A hónap elején írtunk arról, hogy az Egyesült Államok keleti partvidékét sújtó viharban elakadt egy vonat, amelyről az utasok nem tudtak leszállni. Információ-, áram-, étel-ital és mosdó nélkül kellett éjszakázniuk a jeges kocsikban. Most hasonló eset történt a cseh Žďár nad Sázavou település mellett egy olyan vonalon, ahol sűrűn járnak a vonatok Ausztriába, Szlovákiába és Magyarországra is.

A fotó illusztrációForrás: Kanenori/Pixabay

A pályazárat nem a hó, hanem a hétvégi vihar okozta Prága és Brno között, egészen pontosan a Žďár nad Sázavou és Ostrov nad Oslavou közötti kétszáz méteres szakaszon, ahol fák dőltek a sínekre.

A terepviszonyok miatt azt tanácsolták az utasoknak, hogy maradjanak a vonaton, mert egy erdei katlanban álltak meg, ahonnan a kijutás csak sok kilométeres gyaloglással lett volna lehetséges a vágányok között. Ez mind a vihar miatt, mind a szemben jövő segédvonat miatt túl veszélyes lett volna, így az utasok a kocsikban maradtak. A vagonok szerencsére újak voltak, jó hőszigeteléssel.

Az első tűzoltócsapat négy órás várakozás után érkezett a helyszínre, és két órát dolgoztak azon, hogy a pályát megtisztítsák egy dízelmozdony előtt, amely behúzta a vonatot a břeclavi állomásra.

A mentés időszakában a többi járat utasait buszok szállították a járhatatlanná vált szakaszt kiváltva. Nem tudni, magyarok voltak-e az elakadt vonalon. Vasárnap, a vihar utáni első órában 45 hasonló esetet jelentettek a cseh vasutak központjába – írja az ndr.de.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek