Elakadt a hóviharban a vonat, fűtés és élelem nélkül éjszakáztak az utasok

Vasárnap az Egyesült Államokat átszelő Amtrak vasúttársaság Crescent nevű vonata rendben elindult New Orleansból New York felé. Sok száz mérföld megtétele után azonban hóviharba került a virginiai Lynchburg közelében. Ekkor olyan rémtörténet kezdődött, amilyenről már írtunk korábban, igaz, az akkori helyszín Oregon volt.

Forrás: Kanenori/Pixabay

2019 februárjában 183 embert zárt be a hó a Seattle-ből Los Angelesbe tartó vonaton, ahol 40 órát szenvedtek a nyílt pályán, étel-ital, WC-zési lehetőségek nélkül. A vonatról le sem tudtak szállni a 120 centi magas hó miatt.

Most szinte megismétlődött az eset, amikor a Frida nevű téli hurrikán fákat döntött a sínekre és a hóvihar betemette a vasútvonal nagy részét. A vonatról megint nem engedték leszállni az utasokat a magas hó miatt, és a személyzet eltűnt egy idő után. Az élelmiszer hamar elfogyott, a mosdók bedugultak, de a legijesztőbb az volt, hogy az áramhiány következtében nem volt fűtés, és az utasok az egész estét-éjszakát sötétségben töltötték a jegesedő kocsikban. Senkinek nem volt információja arról, mi történik, és hogy várható-e segítség.

A vihar méretére jellemző, hogy 250 kilométerrel arrébb, a Quanticóban ugyanígy elakadt egy vonat. A vonatot 30 óra elteltével, csak kedden érték el a mentőcsapatok. Az Amtrak cáfolta az amerikai médiának, hogy bármely vonat utasainak megtiltották volna a vagonok elhagyását. „Személyzetünk azon fáradozott, hogy az utasok rendelkezésére álljon a víz és az élelmiszer" - mondta Kimberly Woods, a társaság szóvivője. Ezzel a kijelentéssel szemben áll a három hasonló eset és az utasok számtalan bejegyzése a közösségi térben.

Forrás: novinky.cz, dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek