Leomlott egy hóval borított híd Pittsburghben

Összedőlt egy hóval borított híd Pittsburghben – olvasható a CNN.com oldalán. A híd pénteken reggel omlott le, a friss felvételeken még látható volt, hogy négy jármű is a hídon tartózkodott, köztük egy autóbusz is, amikor az összedőlt. Halálos áldozatai nem voltak a katasztrófának, de 10 ember könnyebben megsérült, közülük 3 embert kórházba szállítottak.

A rendőrség azt közölte, hogy a környéken erős gázszag volt, később kiderült, hogy elszakadt egy gázvezeték, ezért kiürítették a közeli épületeket és arra kérték a lakosságot, hogy kerüljék el a területet. A híd összeomlásának okáról még nem nyilatkoztak.

Az összeomlott hídról és környékéről már elszállították a sérült járműveketForrás: AFP/ PITTSBURGH PUBLIC SAFETY

Az egyik autó sofőrje elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát, amiért túlélte a híd összeomlását. Ő és más sofőrök nem tudtak időben megállni, amikor a híd beszakadt – mondta.

"A legfélelmetesebb egyértelműen az volt, amikor az autóm elhagyta a földet" – mesélte. Később egy másik sofőr felmászott a törmelékekre, hogy megpróbálja megakadályozni, más autók ne hajtsanak a baleset helyszínére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek