Számszeríjat vitt magával a férfi, aki karácsonykor meglátogatta a királynőt

Egy dél-angliai Southamptonban élő 19 éves férfit vettek őrizetbe, miután behatolt a Londontól mintegy 30 kilométerre fekvő windsori kastély területére. A kastélyban II. Erzsébet éppen a karácsonyt tölti - az elsőt Fülöp edinburghi herceg nélkül. A királyi családból Károly walesi herceg, Kamilla cornwalli hercegné, Edward herceg és Sophie, valamint gyermekeik Louise és James, szombaton érkeztek meg a fő rezidenciára.

Forrás: Shutterstock.com / Eduard Wichner

A rendőrség és a média vasárnapi beszámolói szerint a gyanúsítottnál számszeríj volt, mikor a térfigyelő kamerákon észlelték, hogy a területen sétálgat. "A biztonsági őrök nem hittek a szemüknek" - mondta egy biztonsági forrás a Daily Mirror című lapnak.

A The Guardian.com pedig arról számolt be, hogy a gyanúsított a nyílpuskán kívül egy kötéllétrával is fel volt szerelkezve, amelyet a kerítések átmászásához használt. Az újság szerint "a biztonsági eljárások jelentős átértékelése" várható az incidens után.

Bár a betörő bejutott a területre, de a kastély egyetlen épületébe sem ment be, így a 95 éves uralkodó és családja nem voltak közvetlen veszélyben - írták a brit lapok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek