Száznál is több helyre riasztották a tűzoltókat vasárnap a viharkárok miatt

Vasárnap több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt - írja az MTI. Elsősorban leszakadt faágak és vezetékek, kidőlt fák miatt érkeztek bejelentések. A legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyéből, azonban Komárom-Esztergom megyében már délelőtt templomot, kollégiumot és szállodát rongált meg a szél, sőt félméteres hótorlaszokat emelt a hófúvás Ács és Bana között.

A kép illusztrációForrás: automatic6517/Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több területre is riasztást adott ki a viharos szél és a hóátfúvás miatt. A szél Hévízen, a Kossuth Lajos utcában egy szálloda tetejét megrongálta, Érden, a Kálvin téren egy templom tetőszerkezetét, Kaposváron az Álmos vezér utcában lévő kollégium tetejét hat négyzetméteren megbontotta, a tűzoltók rögzítették a meglazult elemeket.

Az M1-es autópályán Győrnél egy korhadt fa a leállósávra dőlt, a 33-as főúton Poroszlónál szintén egy útra borult nagy méretű fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A 48-as főúton Debrecennél harmincméteres kidőlt fa miatt kellett beavatkozni.

A 132-es főúton, Komárom belterületén, az Igmándi út és a Rákóczi Ferenc rakpart kereszteződésénél, az Erzsébet-híd előtt két személyautó ütközött össze. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták. Kunszentmárton térségében, a 442-es főút 34-es kilométerénél két személyautó karambolozott.

Számos további helyszínen volt szükség a tűzoltók munkájára: a 7-es főúton Szőkedencsnél fa dőlt az úttestre, a 73-as főúton Csopaknál pedig egy tízméteres faág, Baján egy egészségügyi intézmény bádog borítását bontotta meg a szél, Balatonlellén egy húszméteres fa dőlt meg, Kaposváron pedig négy autóra szakadt rá egy fa ötméteres ága.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek