Súlyos balesetet szenvedett egy turistabusz

Súlyos balesetet szenvedett és lángra kapott egy észak-macedóniai turistabusz kedden hajnali 2 óra körül Bulgáriában - adja hírül az MTI. A Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán, Bosnek közelében történt szerencsétlenségben negyvenöt ember életét vesztette, köztük tizenkét gyerek. A halottak között van a buszsofőr is.

A baleset helyszíneForrás: AFP/Dimitar Kyosemarliev

A járművön összesen ötvenketten utaztak, hét embernek sikerült kimenekülnie, őket kórházba szállították. Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint a sérültek állapota nem súlyos. Nem tudni, hogy a busz először kigyulladt, és azután ütközött a szalagkorlátnak, vagy fordítva történt. Az egyik túlélő elmondása szerint az utasok aludtak, és egy robbanás hangja ébresztette fel őket. Ő és a másik hat túlélő betörte a busz ablakait, így sikerült megmenekülniük.

A baleset helyszínét lezárták, a felvételeken látható a teljesen kiégett jármű. Borislav Sarafov, a nyomozószolgálat vezetője elmondta, hogy egyelőre nem tudni, emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozhatta a tragédiát - deül ki a bbc.com cikkéből.

A busz teljesen kiégettForrás: AFP/Dimitar Kyosemarliev

Diana Ruszinova közlekedési szakember szerint az érintett autópályaszakaszon számos gond volt, egész nyáron át kátyúkat javítottak ki munkások. Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök részvétet nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, mint mondta, az áldozatok feltehetőleg észak-macedón állampolgárok voltak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek