Karácsonyi felvonulásba rohant egy terepjáró

A legfirssebb MTI hírek szerint nincsenek arra utaló bizonyítékok, hogy terrorcselekmény lett volna az öt emberéletet követelő gázolás az amerikai Wisconsin állambeli Waukesha városában - közölte hétfőn Daniel Thompson helyi rendőrfőnök.

Rendőrök a Waukeshában elkövetett gázolás helyszínénForrás: MTI/EPA/Tannen Maury

A rendőrség öt rendbeli gyilkosság miatt emelt vádat a 39 éves férfi ellen, aki vasárnap belehajtott a terepjárójával a wisconsini Waukesha városka - Milwaukee egyik elővárosa - szívében tartott karácsonyi menetbe. Az ámokfutó ezzel öt ember halálát és 48 felvonuló sebesülését okozta. A 48 sérültből legalább kilencen válságos állapotban kerültek kórházba, hét másik ember súlyos sérüléseket szenvedett. Thompson rendőrfőnök szerint a Darrell Brooks Jr. néven azonosított férfi nem sokkal korábban családi veszekedésben vett részt, ez motiválhatta tettét. A rendőrfőnök kiemelte, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a gázolás terrorcselekmény lett volna, vagy hogy Brooks bárkit is ismert volna a felvonulás résztvevői közül. Hozzátette, hogy a férfi egyedül cselekedett.

Mint korábban részletesen megírtuk: vasárnap piros terepjáró hajtott egy ünnepi felvonuláson résztvevők közé Wisconsin államban, Waukesha városában, ahol a halálos áldozatok mellett több tucat sérült van, többen válságos állapotban. Csak erős idegzetűek nézzék meg az alábbi videót!

A súlyos incidens helyi idő szerint nem sokkal délután öt óra előtt történt. Dan Thompson helyi rendőrfőnök legfrissebb tájékoztatásában nem pontosította, hányan haltak meg, ugyanakkor közölte, hogy egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A rendőrfőnök hangsúlyozta, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy az incidens terrorcselekménynek minősül-e, mert még nem tisztázott, hogy az autót szándékosan vezették-e a tömegbe. Ugyanakkor egy videón az látható, hogy a rendőrök tüzet nyitottak az útakadályon áttörő járműre. A tűzoltóság arról számolt be, hogy 11 felnőttet és 12 gyereket kellett kórházba szállítani. A helyi rendőrség felszólította a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárost, írja az MTI.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek