Borzalmas tömegkatasztrófa történt egy texasi zenei fesztiválon

Legalább nyolcan meghaltak és sokan megsérültek helyi idő szerint pénteken, a Houstonban rendezett, kétnapos Astroworld nevű zenei fesztivál nyitóestjén - adja hírül az MTI. A pánik a fesztivál alapítójának, Travis Scott rappernek a koncertjén tört ki, miután a nézők egy része a színpad felé kezdett tömörülni – írja a bbc.com. 

Travis Scott a 2019-es AstroworldönForrás: AFP/Suzanne Cordeiro

A körülbelül 50 ezer ember részvételével zajló eseményen mintegy 300 embert láttak el sérülésekkel, például vágással és zúzódásokkal, tizenegy embert szívleállás miatt szállítottak kórházba, nyolcan pedig meghaltak.

Az ABC13 televízió értesülése szerint a tömegben többeket agyontapostak, a helyi hatóságok egyelőre azt közölték, hogy az ügyben vizsgálat indult. A houstoni rendőrség parancsnoka, Troy Finner óvott attól, hogy bárki korai következtetéseket vonjon le, hozzátéve, hogy az este folyamán még nem derítettek ki mindent.

A Houston Chronicle szerint Travis Scott a 75 perces fellépése során többször is megállt, amikor észlelte, hogy a színpad előtt veszélybe kerültek a rajongók, és megkérte a biztonságiakat, hogy segítsék ki őket a tömegből.  A színpad előtt többször vágtak át villogó és szirénázó mentőautók, melyre felugráltak az emberek a koncert alatt. Amikor kiderült, hogy többen megsérültek, a szervezők leállították a rendezvényt, de az áldozatok nagy száma hamarosan túlterhelte a helyszíni ellátórendszert.

A fesztivál szervezői egyelőre nem reagáltak a megkeresésekre, a további programokat lemondták. A halálos áldozatok nevét és korát nem hozták nyilvánosságra, Linda Hidalgo, a texasi Harris megye bírája azonban azt mondta, egyikőjük mindössze tíz éves volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek