Turistákat lőttek le Mexikóban két rivális drogbanda leszámolásakor

Turisták estek áldozatul rivális drogbandák leszámolásainak a mexikói Tulum városában – írja az MTI a latin-amerikai ország ügyészségének csütörtöki közleménye alapján. A bandatagok lövöldözésében egy német és egy indiai turista vesztette életét, két német és egy holland nő pedig megsebesült a golyózáporban. Értesülések szerint a nők szerdán este véletlenül kerültek a bűnözők kereszttüzébe.

A fotó csak illusztrációForrás: Gerd Altmann / Pixabay

Marciano Dzul, Tulum polgármestere a Milenio helyi televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az áldozatok nem álltak semmilyen kapcsolatban a bűnözőkkel. Hozzátette, hogy a feltételezett lövöldözők egyikét sikerült elfogni. Dzul mindemellett elismerte, hogy a turisták körében kedvelt karib-tengeri üdülőváros jelenleg erőszakhullámmal küzd.

Mexikóban számos drogkartell és egyéb banda rivalizál egymással a befolyásért, és az illegális tevékenységek ellenőrzéséért. Gyakran korrupt politikusokkal és rendőrökkel is vannak kapcsolataik. A latin-amerikai államban naponta átlagosan csaknem száz gyilkosságot követnek el. Több mint 90 ezer embert eltűntként tartanak nyilván. A legtöbb gyilkossági ügyet sosem sikerül feltárni.

 

Ezek is érdekelhetnek