A világ második legnépesebb országa is újra kinyitja kapuit

Az Indiába bérelt járatokkal érkező külföldi látogatók október 15-től érkezhetnek az országba, míg a kereskedelmi légitársaságokkal utazók november 15. után léphetnek be. Elképzelhető tehát, hogy idén ősszel vagy télen is ellátogathatunk például a világ egyik leghíresebb épületébe, a Tádzs Mahalba.

India, amely ez év tavaszán még a COVID-19 járvány epicentruma és az indiai mutánsvírus kiindulópontja volt, hamarosan ismét készen áll a külföldi turisták fogadására. Az indiai kormány ugyanis bejelentette, hogy újból megnyitja a vízumkérelmeket, amelyeket 18 hónapja felfüggesztettek a folyamatos járványhelyzet miatt. A szabadidős utazóknak turistavízumot kell szerezniük, hogy Indiába utazhassanak. Ugyanakkor az indiai belügyminisztérium szerint az utazóknak be kell tartaniuk a helyi, járvány megelőzése céljából előírt protokollt.

Tádzs Mahal a szerelem oltáraként lett világhírű, és 1983-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára isForrás: nonmisvegliate/Pixabay

India az elmúlt hónapokban lassan újra megnyitotta az üzleti, diplomáciai és hallgatói utazásokra vonatkozó vízumfeldolgozást, mivel a fertőzéses- és halálesetek száma országszerte csökkennek.

Ezek a számok nyár óta csökkennek, ahogy nő az oltások száma. India lakosságának mintegy 26 százaléka teljes mértékben oltott.  

Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb rendelkezésre álló adatai szerint India több mint 900 millió vakcinaadagot adott be, és közel 700 millióan kaptak legalább egy adagot az oltóanyagból. Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési Központja emiatt például jelenleg a mérsékelt, 2. szintű kockázati besorolást rendeli az Indiába utazáshoz, de azt ajánlja, hogy csak oltottak utazzanak oda. Eközben az Egyesült Királyság enyhítette az Indiából érkező, teljesen oltott utazók utazási korlátozásait. Október 11-től az Indiából érkező utazóknak az Egyesült Királyságba érkezésük után már nem kell karanténba vonulniuk vagy COVID-tesztet végeztetniük, írja a BBC.
India a WHO adatai szerint közel 34 000 000 COVID-19 esetet és 450 000 halálesetet jelentett a COVID-19 miatt – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek