Robbanás történt a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek

Hétfő délután eddig tisztázatlan okból robbanás történt a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek - tájékoztatott a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat - adja hírül az MTI.

A kiskörei vízerőműForrás: Lajos Gál/commons.wikimedia.org/panoramio.com/photo/116245041

A heol.hu információi szerint a mentők végül összesen nyolc sérültet láttak el. Közülük négyen súlyos, négyen könnyebb égési sérüléseket szenvedtek. A súlyosabb sérültek közül egy embert a Honvéd Kórházba, kettőt Debrecenbe, egyet pedig Miskolcra szállítottak. A könnyű sérültek közül valamennyit az egri Markhot Ferenc Kórházban látják el.

Mint a lap megtudta, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz hétfőn 14 óra 37 perckor érkezett a bejelentés, hogy robbanás történt az erőműben. A helyszínre ezt követően a tiszanánai és az abádszalóki önkormányzati, valamint a tiszafüredi és a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak, továbbá a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai is bekapcsolódtak a mentési munkálatokba. A helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett.

Nagy Csaba a portálnak arról is beszámolt, hogy a tűzoltók négy embert hoztak fel a vízerőmű alagsori épületéből, majd átadták őket a mentőknek. A felderítés és a helyszín biztosítása továbbra is folyamatban van.

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek