Kényszerleszállás közben lezuhant egy utasszállító

Kényszerleszállás közben lezuhant és szétroncsolódott egy L-410-es utasszállító repülőgép Szibériában, az Irkutszki területen. A gép ejtőernyősök kiképzésére indult 17 ejtőernyőssel és két fős személyzettel a fedélzetén. Noha az első jelentések szerint mindenki túlélte a balesetet, később több hírügynökség is arról számolt be, hogy négyen meghaltak. Öten kritikus állapotban vannak és intenzív osztályon ápolják őket, nyolc ember állapota stabil - olvasható az afpforum.com oldalán.

Forrás: Sputnik via AFP/Alexandr Kryazhev

A TASZSZ első beszámolója szerint a balesetnek négy olyan túlélője van, aki ki tudott szabadulni a gépből, az egyikük állapota válságos, tizenegyen pedig a kabinban rekedtek. A hírügynökség később, az orosz Nyomozó Bizottságra (SZK) hivatkozva azt írta, hogy noha többen megsérültek, a balesetet mindenki túlélte. Tegnap késő este azonban több hírügynökség egybehangzóan arról számolt be, hogy a balestben négyen életüket vesztették, köztük a repülőgép pilótája. Igor Kobzev, Irkutszk megye kormányzója elmondta, hogy az utasszállító az Angara folyóba zuhant.

Forrás: Sputnik via AFP/Alexandr Kryazhev

Az Aeroszervisz Irkutszkból Kazacsinszkojébe tartó gépe a célállomástól négy kilométerre zuhant le, kis magasságból. Az SZK a légiközlekedés biztonsági szabályainak megszegése címén eljárást indított. A balesetet az előzetes feltételezések szerint műszaki meghibásodás vagy a személyzet hibája okozhatta. A gép ködös időben próbált meg landolni és a második leszállási kísérlet közben érte a baleset. Az L-410 19 személyes, két légcsavaros, gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. A rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy az utasok mentésében 50 ember vett részt - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek