Eltűnt egy kis utasszállító repülőgép Oroszország távol-keleti részén

Lezuhant az orosz Kamchatka Aviation Enterprise nevű légitársaság Antonov AN-26-os típusú utasszállító repülőgépe az orosz távol-keleti Kamcsatka-félsziget felett - közölte kedden az ország katasztrófavédelmi minisztériuma az MTI híre szerint. A gép roncsait a palanai légikikötőtől 3,8 kilométerre, a tengerben találták meg. A mentők terepjárókon a helyszínre tartanak, de a sötétség beállta és a dagály kezdete nehezíti majd a kutatást és a mentést.

Petropavlovszk-Kamcsatszkij a Koriakszkij-vulkánnalForrás: kuhnmi/commons.wikimedia.org

A gép a fedélzetén 22 utassal és hattagú személyzettel a régió fővárosából, Petropavlovszk-Kamcsatszkijból a félsziget északi részén fekvő Palana településre tartott. Mintegy tíz kilométerre úti céljától, ereszkedés közben vesztette el a kapcsolatot vele a légiforgalmi irányítás. 

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a térségben a gép eltűnésekor felhős volt az időjárás. A katasztrófavédelem egy forrása azt mondta: előfordulhat, hogy hibáztak a gép pilótái a rossz látási körülmények között. A személyzet előzőleg nem számolt be semmilyen meghibásodásról. A gép 1982-ben állt forgalomba, repülési engedélye idén augusztus 30-ig tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek