Ausztriában közeleg a lezárás a nem oltottak részére

Várhatóan szeptember 8-án szerdán – a szakértőkkel és a tartományi vezetőkkel való konzultációt követően – jelenti be az osztrák szövetségi kormány az őszre tervezett járványügyi intézkedések részleteit.

Éttermek terasszal a bécsi Ballgasséban - lehet, hogy ilyen helyekre is csak korlátozó intézkedések mellett lehet majd belépniForrás: PID/Schaub-Walzer

Az osztrák Kronen Zeitung a tegnapi, vasárnapi számában publikálta Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszterrel készített interjúját a várható járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban. Ausztria legnagyobb példányszámú lapjában közölt interjúban elhangzik, hogy a legnagyobb rizikó az oltással nem rendelkezőket érinti, így a miniszter kívánatosnak tartja, hogy a különösen sok ember egy helyen való tartózkodásának feltételéül az oltottságot írják elő.

Konkrét példaként az állófogadások, diszkók, éjszakai vendéglátás és az après-ski partik területe került nevesítésre.

Wolfgang Mückstein véleménye szerint az oltottak számára újabb lezárást elrendelni értelmetlen lenne. Az osztrák egészségügyi tárca vezetője általánosságában nem ellenzi az oltási kedvet növelő kezdeményezéseket, ám jobban hisz a felvilágosítás erejében – olvasható a „Közeleg a lezárás a nem oltattak részére" című Kronen Zeitung-interjúban. 

Ausztriában a teljesen immunizált lakosság részaránya jelenleg 58 százalékos, amellyel az EU 27 országa közül a 17. helyen állnak a rangsorban. A szeptember elején az ausztriai koronavírusos friss megbetegedések száma nyolcszorosa a tavaly ilyenkori adatoknak – írja a good-deal.at.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek