Csaknem elviselhetetlen a levegő a görög fővárosban az erdőtűz miatt

Veszélyesen rossz minőségű a levegő a görög fővárosban, Athénban a város körüli erdőtüzek miatt. A füst és a már harmadik napja szinte folyamatosan hulló hamu miatt csaknem elviselhetetlen a levegő a nagyvárosban. A hatóságok felszólították a lakosokat, hogy tartsák zárva az ablakokat, és lehetőleg ne menjenek ki a szabadba - adja hírül az MTI.

Ippokratios PolitiaForrás: AFP/Louisa Gouliamaki

"A szél éjjel csillapodott, ezzel lehetőség nyílt a tűzoltóknak, hogy megfékezzék az Athéntól északra tomboló tüzeket" - mondta el Vaszilisz Kokkalisz, az Athén és környékéért felelős polgári védelem helyettes vezetője szombat reggel a görög állami tv-ben.

A görög tűzoltóság az ország több pontján továbbra is küzd a lángokkal: nagyobb tűzfészkek vannak Évia szigetén - amely Kréta után a második legnagyobb görög sziget -, valamint a Peloponnészoszi-félsziget déli részén, az ókori Spárta területén épült Szpárti város környékén és a félsziget nyugati részén, Pirgosztól keletre.

Ippokratios PoliteiaForrás: Anadolu Agency via AFP/Dimitris Lampropoulos

Az oltásban ukrán, román és ciprusi tűzoltók is részt vesznek. Franciaország, Svájc, Svédország és Horvátország tűzoltó helikoptereket és repülőgépeket bocsátott Görögország rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetnek