Újraindult a vonatforgalom a tegnapi viharkárok után, ezeken a helyeken számolhatnak késéssel

Vasárnap országszerte több mint 1300 helyre riasztották a tűzoltókat a viharos időjárás miatt. A délutáni viharban csaknem száz épület rongálódott meg, százhetven esetben kidőlt fák akadályozták a közúti forgalmat, több tucat helyen az elektromos vezetékek sérültek meg a viharban, valamint kilenc esetben a vasúti közlekedésben okoztak fennakadásokat. A kidőlt fák miatt leszakadt felsővezetékeket az éjjel helyreállították, így újra közlekednek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonal teljes hosszán. Várhatóan nagyobb késések már nem lesznek, a korlátozásokat is feloldották.

Helyrehozták a tegnapi viharban keletkezett károkat, így a vonatok újra kigördülhettek - illusztrációForrás: Nina Lyubimova/Pixabay

 A Mávinform közlése szerint az Apafa-Hajdúhadház-Újfehértó szakaszon mindkét vágányon újraindult a vonatforgalom. Császárszállás és Nyíregyháza között hajnalban három fa dőlt a vasúti pályára és a felsővezetékre, a vonatok Újfehértó és Császárszállás között csak az egyik vágányon közlekedhetnek, a menetidő 15-20 perccel hosszabb.

A felsővezeték helyreállítása, a kidőlt fák eltávolítása Hajdúhadház és Újfehértó, Hajdúhadház és Apafa, illetve Császárszállás és Újfehértó között hosszabb időt vesz igénybe, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek