Megsérült az ágyúból kilőtt artista a zamárdi cirkuszban

Kitört a pánik a nézőtéren előadás közben, amikor balesetet szenvedett az egyik fő attrakció bemutatója. Samyr Brasil egyike a Richter Flórián Cirkusz legvakmerőbb artistáinak. Egyik produkciójának lényege, hogy kilövik őt egy speciális ágyúból, majd a mintegy 20 méternyi repülést követően egy hálóba érkezik. A show nem veszélytelen, de a brazil férfi saját bevallása szerint még sosem szenvedett balesetet.

Cirkuszi sátor - illusztrációForrás: Leonhard Niederwimmer/pixabay.com

"Amikor bebújok a 4 méter hosszú, még vízszintes ágyúba, már nincs időm és lehetőségem félni. A csövet 45 fokra felemelik, én pedig szép lassan lecsúszom a torkolatba" – kezdte részletezni az artista a mutatvány lényegét a borsonline.hu-nak. Az artista partnere az ágyú mellől koordinálja az eseményeket. Ők ketten végig hallják egymást, és amikor Samyr kimondja, a „pronto" vezényszót, a segéd működésbe hozza a szerkezetet - derül ki a cikkből.

"Én sem tudom, hogy pontosan milyen módon üzemel a rekvizit, ugyanis az artista a gyártóval úgy egyezett meg, hogy kötelesek titokban tartani. Sűrített levegőre tippelek" – gondolkodott hangosan a nevét viselő cirkusz tulajdonos-igazgatója.

"Korábban fehér színű hálót használtunk az érkezéshez, de mivel az az egész előadás alatt a manézsban volt, megzavarta a nézőket, amikor éppen nem mi voltunk a porondon. Kicseréltük egy feketére, amit viszont messzebbről nem láttam rendesen. Ebből következik, hogy repülés közben elrontottam a mozdulatsort, ezért amikor a hálóba estem, kibicsaklott a térdem. Hirtelen minden rossz az eszembe jutott" – árulta el a fiatal cirkuszművész, aki még tegnap is mankóval közlekedett. A tervek szerint viszont a szombati cirkuszok éjszakáján már ismét kilöveti magát a nézők szeme láttára Zamárdiban. Samyr másik attrakciója egyébként ugyancsak nagy rutint igényel: egy gömbön belül nagy sebességű motoron száguldozik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek