A hét első felében országos hőségre kell számítani

Kedden sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Délután nyugat felől megnövekszik ugyan a felhőzet, de csak néhol fordul elő zápor, vagy zivatar. Országos hőséget jelentettek be erre a napra, délen 31-39 Celsius fokos forróság várható. A délnyugati szél megélénkül. A frontérzékenyek melegfronti hatással számoljanak, olvasható a Köpönyeg.hu előrejelzésében.

Forrás: Vicko Mozara / Unsplash

Másnap, szerdán nyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon már szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Marad a tikkasztó meleg: délután 33-38°C lesz. Csütörtök egy kicsit fellélegezthetünk, mert a többórás napsütést gomolyfelhők szakíthatják majd meg. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre eső területeken fordul elő zápor, zivatar. Az esti órákban a Tiszántúlon kiterjedtebb zivatarrendszer is puszíthat. 29-36 fok lesz a csúcsérték.

Péntekre és szombatra az előrejelzés erősen gomolyfelhős időt mutat, mindkét nap többfelé valószínű ismétlődő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél erős, zivatarok környezetében pedig viharos lesz. 23-30 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek