Dél-Afrikában rekordot döntött az új fertőzöttek száma

Dél-Afrikában pénteken minden eddiginél több koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, több mint 24 ezer esetet. Az ország a járvány súlyos harmadik hullámával küzd miközben a csaknem hatvan millió lakosú ország alig öt százaléka kapta meg az oltást - adja hírül az MTI.

Tesztelés JohannesburgbanForrás: AFP/Emmanuel Croset

A fertőzöttek magas száma jórészt túlterhelte az egészségügyi ellátórendszert, különösen Johannesburgban, ahol a nagyváros kórházaiban nincs elég hely a Covid-19-páciensek ellátására.
Az egészségügyi válságot adminisztrációs nehézségek is súlyosbítják. A dél-afrikai orvosok egyesülete csütörtökön például azzal fenyegetett, hogy bíróság előtt fogja perelni a kormányt, amiért több mint kétszáz kezdő orvos nem tud elhelyezkedni dacára az égető személyzeti hiánynak.

Cyril Ramaphosa elnök egy hete újabb korlátozásokat vezetett be a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsa miatt. A többi között felfüggesztették az alkohol árusítását és bezáratták az éttermek belső helyiségeit. A járvány kitörése óta Dél-Afrikában több mint kétmillió fertőzöttet azonosítottak, akik közül mintegy hatvan ezren hunytak el a kórban. Eddig mindössze 3,3 millió embert oltottak be az országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek