Forgalmas strandon lőttek le két embert, egy turista megsebesült

Agyonlőttek két embert a mexikói Cancún strandján, egy turista megsebesült - adja hírül az MTI. A helyi sajtó szerint az egyik visszapattanó lövedéktől sebesült meg egy amerikai nőt, akit kórházba szállítottak.

Cancuni tengerpart - illusztrációForrás: Pedro Szekely/pixabay.com

Ismeretlen fegyveresen helyi idő szerint péntek délután nyitottak tüzet a Playa Tortugas strand egyik bejáratánál két, helyben dolgozó férfira, majd jet-skik segítségével elmenekültek a helyszínről.
Mexikó egész területén, így a turisták körében népszerű, karib-tengeri partvidéken található Cancún és Tulum városokban is bűnözői csoportok működnek, amelyek főként az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-kereskedelemből, emberrablásból és zsarolásból élnek.

Az egymással rivalizáló bandáknak gyakran vannak kapcsolataik korrupt politikusokkal és a biztonsági erőkkel. A legfrissebb statisztikák szerint nem utolsó sorban a kölcsönös leszámolások miatt az utóbbi időben naponta majdnem száz gyilkosságot regisztrálnak az országban. A bűncselekmények többségét sosem sikerül feltárni. Mindemellett több mint 88 ezer embert tartanak nyilván eltűntként az országban.

Néhány napja a cancuni hatóságokat szintén egy közeli tengerpartra riasztották, miután a strandolók egy férfi holttestére találtak a vízben, a Playa Langosta parton, a hotelövezetben.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek