Több embert megkéselt egy férfi Amszterdamban

Egy embert megölt, és négy másikat megsebesített egy késsel hadonászó férfi pénteken késő este Amsterdamban, szemtanúk szerint a támadó zavarodott elmeállapotban volt - adja hírül az MTI. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a halálos áldozat egy nő, de a rendőrség későbbi közlése szerint egy 64 éves férfi halt bele sebesüléseibe. A helyszínen fél órán át próbálták újraéleszteni, de nem tudtak rajta segíteni.

Amszterdam polgármestere, Femke Halsema a késelések helyszínén elhelyezett virágcsokrok mellettForrás: AFP/Evert Elzinga

A sebesülteket kórházba szállították, állapotukról továbbra sincsenek bővebb információk. Mindnyájan a húszas éveikben járnak. A támadássorozat éjfél előtt egy órával történt az amszterdami múzeumnegyed közelében, ahol sok bár és étterem van, de a vendéglátóhelyek ekkor zárva voltak a járvány miatt.

A rendőröket először csak egy késes támadáshoz riasztották, de miután a helyszínre érkeztek, kiderült, hogy négy másik ember is áldozatul esett a környéken. A tett színhelyéhez közeli parkban két mentőhelikopter szállt le a támadás után, hogy elszállítsa a sebesülteket.

Az elkövető feltehetően egy 29 éves amstelveeni férfi volt, akit letartóztattak. Az illető nem volt rendőrségi nyilvántartásban más bűncselekmények elkövetése miatt. A holland hírportálok szemtanúra hivatkozva arról számoltak be, hogy a támadó zavarodott volt, feltehetően pszichés problémákkal küzdött, és találomra késelte meg az áldozatait.

Az amstelveeni férfit kihallgatták, a rendőrség nem gyanakszik arra, hogy terrorista indítékkel követte volna el a tettét. Egyedül cselekedett, és a hatóságok azt vizsgálják, hogy kábítószer befolyása alatt állt-e. Az illető lakását átkutatták, gépkocsiját és számítógépét lefoglalták. A hatóságok nem változtattak a terrorkészültség szintjén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek