Figyelmeztetést adtak ki: zivatar, erős szél és jégeső is jöhet

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére vasárnap éjfélig. Eszerint a nyugati határszél közelében már déltől megjelenhetnek zivatarok, valamint az északkeleti megyékben átvonuló záporokhoz is társulhat kis eséllyel villámtevékenység. Délutántól késő estig a Dunántúlon már máshol is számítani lehet zivatarok kialakulására, de egy adott pontban csak igen kis eséllyel.

  A kép illusztrációForrás: akos147/Pixabay

  Késő délutántól az éjféli órákig az ország északkeleti, majd hajnalig már egyre inkább a délnyugati felén alakulhatnak ki zivatarok, de összességében továbbra sem nagy számban. Vasárnap a délnyugati tájakon több helyen is kialakulhat zivatar, de a csapadékzóna a délután során fokozatosan kiszorul az országból.

  A zivatarokat lokálisan viharos szél (60-70 km/h) és 1-2 cm körüli jégeső, főleg szombaton nyugaton felhőszakadás is kísérheti. A figyelmeztetés csak három megyére, Békésre, Csongrád-Csanádra és Bács-Kiskunra nem vonatkozik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek