Új vírusmutánst találtak a kutatók Vietnámban

  Nguyen Thanh Long vietnami egészségügyi miniszter szombaton jelentette be, hogy az országban a koronavírus új változatát azonosították, mely az indiai és a brit variáns keveréke - adja hírül a taiwannews.com. Az új variánst, mely az indiai variáns a britre jellemző mutációkkal, genetikai szekvenálás során fedezték fel.

  Hanoiban elrendelték az éttermek és fodrászatok bezárásátForrás: AFP/Nhac Nguyen

  Vietnám tavaly nagy részt sikeresen fékezte meg a járványt, most azonban gyorsabban terjedő fertőzésekkel néz szembe, április vége óta közel 3600 fertőzöttet találtak, ami a járvány kezdete óta történt összes fertőzés (6396) mintegy felét teszi ki. Az országban összesen 47, koronavírushoz köthető haláleset történt.

  Korábban hét vírusvariáns találtak Vietnámban (B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 (ez a brit variáns), B.1.351, A.23.1 és B.1.617.2 (ez az indiai változat). Az új variáns gyorsabban terjed, mint a korábban ismert típusok.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek