Szerbiában kinyithatnak a kerthelyiségek, Olaszország bezárkózik

  Kinyithatnak hétfőtől az éttermek és kávézók kerthelyiségei Szerbiában - döntött a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb. A péntek esti ülés után azt is közölték, hogy az üzletek ismét akár este 10 óráig is nyitva tarthatnak, a bevásárlóközpontok újranyitásáról pedig a jövő héten döntenek.

  Belgrád tavaly májusbanForrás: AFP/Andrej Isakovic

  A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 4826-tal 610 232-re, Koszovóban 793-mal 91 872-re, Észak-Macedóniában 1320-szal 132 744-re, Montenegróban 333-mal 91 906-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 2154-gyel 173 478-ra növekedett.

  A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában 39-cel 5384-re, Koszovóban tízzel 1902-re, Észak-Macedóniában ötvennel 3860-ra, Montenegróban tízzel 1296-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 88-cal 6757-re nőtt - adja hírül az MTI.

  Olaszország háromnapos zárlatot vezetett be

  Olaszország eközben szigorú, háromnapos zárlatot vezetett be, hogy megpróbálja megakadályozni a Covid-19-esetek felfutását húsvét idején. Így most minden tartomány a vörös zónában, vagyis a legmagasabb szintű korlátozások alatt van.

  Ez azt jelenti, hogy tiltottak a nem elengedhetetlen utazások, ugyanakkor húsvét alkalmából az emberek meglátogathatják a szeretteiket tartományon belül. A templomok nyitva maradnak, de a hívek csak saját tartományukban vehetnek részt istentiszteleten, Ferenc pápa idén is az üres Szent Péter térren tartja a húsvéti misét.

  Vatikán, Szent Péter térForrás: AFP/Vatican Media

  Az ünnepi hétvégét követően a különböző régiók a hónap végéig visszatérnek a narancssárga besorolásba, vagy maradnak a vörös zónában. Az olasz kormány azt is bejelentette, hogy országszerte 70 000 rendőrt vezényel ki pluszban a korlátozások betartásának ellenőrzésére - derül ki a bbc.com cikkéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!