Bukarestben a metró dolgozóinak tüntetése bénította meg a közlekedést

  Bukarestben pénteken nem indult el a metró, miután sztrájkoló metrómunkások elfoglalták a síneket az  egyik legfontosabb belvárosi állomáson, a fontos csomópontnak számító Piata Unirii térségében, és megakadályozták a vonatok közlekedését.

  A bukaresti Piata UniriiForrás: Cris Coman/commons.wikimedia.org

  A szakszervezeti tagok konfliktusba kerültek a hálózatot üzemeltető Metrorex metróvállalat vezetésével, miután az bejelentette, hogy bezárja a szakszervezet által működtetett, földalatti kereskedelmi egységeket, amelyeket tűzveszélyesnek ítélt, és már a szakszervezet bérleti szerződése is lejárt 2018-ban.

  Miután a szakszervezetnek nem sikerült megegyeznie a vállalattal, úgy döntött, mintegy 400 szakszervezetis és kereskedő részvételével bejelentetlen tiltakozást szervez. Eközben a Metrorex közleményt adott ki, melyben azt írja, "noha a szakszervezeti tagok utaltak arra, hogy listában foglalták össze a követeléseiket, az éjszaka folyamán nem reagáltak az ismételt meghívásokra a társaság vezetőségével folytatott találkozóra.

  A hírtelevíziók által megszólaltatott szakszervezetisek szerint a tiltakozó akcióval arra akarnak garanciát kicsikarni, hogy a metrónál nem lesz létszámleépítés, bércsökkentés, és nem törlik el a pótlékokat, de Catalin Drula új közlekedési miniszter szerint a metróalagutak illegális elfoglalása nem az alkalmazottak érdekében történt, hanem egy maroknyi ember próbálja kiváltságait megőrizni - derül ki az MTI és a reuters.com híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek