Így kezdődnek majd a lazítások az országban

  Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban már említett néhányat azok közül az intézkedések közül, melyek a nyitás első lépései között várhatók - derül ki az infostart.hu híréből

  Budapest - illusztrációForrás: David Mark/pixabay.com

  A nyitásra irányuló kérdésre a miniszterelnök annyit mondott, hogy "szabad nyarunk lesz", és hozzátette, hogy lesznek olyan szolgáltatások a nyáron, amelyeket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd igénybe venni.

  Gulyás Gergely a mai Kormányinfón így pontosította a változtatásokat, melyek akkor várhatók, ha már legalább 2,5 millió ember megkapta legalább az első oltást, ami a jelenlegi számítások szerint húsvét hétfő után néhány nappal be fog következni: a kijárási tilalom este 10 órától hajnali ötig fog tartani. Az üzletek hajnali öt órától fél 10-ig lehetnek nyitva. Valamennyi bolt kinyithat, ugyanakkor biztosítani kell, hogy 10 négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodjon bennük. A szolgáltatók a március 8-i szigorítások előtti szabályok szerint működhetnek, az iskolák a tervek szerint április 19-én nyithatnak ki. A tanárok oltása április 1-én kezdődik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek