8. hét: Ismét több város szennyvízében emelkedik a koronavírus koncentrációja

  A 8. héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ március elsejei jelentésében.

  A szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Pécsett és Szekszárdon tapasztaltak emelkedést, Zalaegerszegen azonban csökkenő tendenciáról számoltak be. A korábbi hetekkel szemben alacsony koncentrációt már csak Eger és Zalaegerszeg esetében mértek, ráadásula budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, Székesfehérváron és Szekszárdon az átlagosnál magasabban emelkedett a koncentráció.

  A kép illusztrációForrás: Aleksey Kurguzov/shutterstock.com

  "Az eredmények is megerősítik, hogy a járvány harmadik hullámának felszálló szakaszában vagyunk, ezért fordítsunk fokozott figyelmet a már jól ismert megelőző intézkedésekre, valamint aki teheti, éljen a védőoltás lehetőségével" – tanácsolják a jelentésben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!