Évtizedek óta nem volt ilyen tél Isztambulban

Szombat éjszaka óta havazik Törökország legnépesebb városa, Isztambul felett. Ilyen kemény tél sem volt évek óta a térségben. A Török Állami Meteorológiai Szolgálat (TSMS) és az isztambuli Fővárosi Önkormányzat (IBB) Katasztrófavédelmi Koordinációs Központja (AKOM) korábban arra figyelmeztette az isztambuliakat, hogy számítsanak arra, ugyanolyan kemény, fehér telük lehet, mint az 1987-es, 2002-es és 2004-es volt. 1987-ben Isztambulban a hó egyes helyeken az 1 méteres magasságot is elérte, az emberek pedig napokig az otthonaikban rekedtek – írja dailysabah.com. 

A hólepte IsztambulForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Muhammed Enes Yildirim

Az időjárás a Boszporuszon, az ország legforgalmasabb vízi útján zajló forgalmat is érinti. Az Isztambul ázsiai és európai része között közlekedő személyszállító hajókat üzemeltető Istanbul City Lines bejelentette, hogy a rossz időjárás miatt minden szolgáltatását felfüggeszti, kivéve a kabatasi kikötő és a herceg-szigeteki Adalar kerület közötti vonalat. 

Isztambulban heves hóviharok is dúlnaKForrás: AFP/Bulent Kilic

A hurriyetdailynews.com cikke szerint a havazás mellett erős szél is betört a városba, mely fákat döntött az utakra. Az isztambuli tűzoltóság szerint vasárnap, az éjszaka folyamán mintegy 44 fa dőlt ki városszerte, de szerencsére senki sem sérült meg.

A pálmafák is érdekesen mutatnak a téli tájbanForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Ahmet Bolat

Egyes körzetekben még áramkimaradásokat is tapasztaltak, mivel néhány villanyoszlop is kidőlt a súlyos hóviharok miatt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek