Síelőket temetett maga alá a lavina Utahban

Két különböző csoportból összesen nyolc síelő tartózkodott a Mill Creek Canyon Wilson Glade lejtőin - mintegy 3000 méteres magasságban -, amikor akaratlanul lavinát indítottak el, mely mind a nyolcukat betemette. Ám míg négyen ki tudták ásni magukat, a másik négy ember meghalt a hó alatt - derül ki az npr.org cikkéből. 

Wilson GladeForrás: utahavalanchecenter.org

Miután a túlélők kiszabadultak, kiásták a többieket is. 1992 óta nem volt ilyen súlyos lavina az államban, amely szintén négy ember halálát követelte. Az előrejelzések figyelmeztették a síelőket a térségbeli lavinaveszélyre, és arra, hogy a hó alsó rétege gyenge, az új hó pedig ezen rétegek tetején képzett táblát. Mint a utah-i lavinaközpont írta, ezt úgy kell elképzelnünk, mint egy gyenge alapozású épületet, melyhez folyamatosan adunk hozzá további emeleteket, és végül az egész szerkezet összeomlik. Ezen a télen hat embert ölt meg lavina az államban.

Mint a tmz.com híréből kiderül, ugyanezen a napon, ettől a helyszíntől körülbelül 125 kilométerre, az állam északkeleti részén fekvő Uinta-hegységben öt hómotorost szintén maga alá temetett a lavina, ők azonban szerencsésen túlélték a balesetet. Az egyikük, Miles Penrose a közösségi mádiában is megosztotta az eseményről készült felvételt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek