A snowboardos videóra vette, ahogy megindul alatta a lavina

Maurice Kervin január 8-án snowboardozott a No Name csúcsnál, a Summit megyei Loveland hágó közelében, amikor egyszercsak elérte a lavina. "Rettegtem tőle, olyan nagy volt, és nagyon hálás vagyok, hogy életben maradtam, nem temetett be és nem sérültem meg halálosan - mondta a 25 éves denveri férfi, aki nemcsak életben maradt és sérülések nélkül megúszta a veszélyhelyzetet, de videóra is vette a sokkoló eseményt.

A lavinák kiszámíthatatlanok és veszélyesek, és nem minden történet ér olyan szerencsés véget, mint Kerviné. A Colorado Avalanche Információs Központ (CAIC) adatai szerint az elmúlt 10 évben minden télen átlagosan 27 ember halt meg lavinában, tavaly 23 halálos lavina-baleset történt az Egyesült Államokban - derül ki a cnn.com cikkéből.

Mint Kervin elmondta, akkor érezte úgy, hogy baj lesz, amikor meglátta a pókhálószerű, egyre terjedő repedéseket a hóban, majd nem sokkal később kezdte őt is magával sodorni a hó. Mint a férfi elmondta, a légzsákkal felszerelt hátizsákja tartotta a hó tetején, a videón hallatszik is, ahogy kiló belőle a levegő, miközben a férfi az egyensúlyt keresi.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek