Így változnak az Ausztriába ingázókra vonatkozó belépési szabályok

Ausztria kötelezővé teszi a koronavírus-tesztet és regisztrációs kötelezettséget ír elő az ingázók számára - adja hírül az MTI. A többi, Ausztriába utazónak három napnál nem régebbi, negatív teszteredményt kell felmutatnia, de ezt akár az országba érkezve 24 órán belül is pótolhatja. Fontos, hogy csak azokat a teszteket ismerik el, amelyeket szakképzett személyzet végzett.

A salzburgi Getreide utcaForrás: AFP/Barbara Gindl

Ami az ingázókat illeti: a többi beutazóhoz hasonlóan hetente egy alkalommal regisztráltatniuk kell magukat, és egy hétnél nem régebbi antitest szűrésen alapuló, vagy úgynevezett PCR-teszteredményt is fel kell tudniuk mutatni. Azoknak, akik hetente egy alkalomnál ritkábban járnak Ausztriába, még a beutazás előtt regisztráltatniuk kell magukat. A regisztrációs lehetőséget február 7-től teszik lehetővé, a nyilvántartásba vétel csak február 10-től lesz kötelező.

A brit állampolgárok kivételes eseteknek számítanak, mivel az üzleti utakat leszámítva egyáltalán nem utazhatnak be Ausztriába, amíg az országot az Egyesült Királyság járványügyi szempontból kockázatosnak ítéli. Az uniós tagállamok közül jelenleg csupán a Görögországból és Finnországból érkezők élveznek mentességet a karanténintézkedések alól, mellettük biztonságos országnak számít még Norvégia, Izland, a Vatikán, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Korea és Szingapúr is, Japán viszont lekerült erről a listáról.

Ausztriában a járvány kitörése óta 418 283 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 7902-en hunytak el a betegségben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek