Ez a két ország most nem enged be turistákat

Miután Belgium lezárta a határait, hogy megelőzze a koronavírus új mutációinak terjedését, Finnország is beutazási tilalmat jelentett be, mely mindenkire vonatkozik, akinek az utazása nem létszükséglet. Belgiumban kivételt jelentenek azok, akik családi találkozóra, humanitárius ügyekből kifolyólag, tanulás vagy munka, illetve hivatalos ügyek intézése kapcsán akarnak belépni, illetve a határ mentén laknak és onnan ingáznak a munkahelyükre.

Brüsszeli mindennapokForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Finnországban a követelmények még ennél is szigorúbbak, és még munkaügyben is csak akkor lehet utazni, hogyha az illető létfontosságú tevékenységet végez. Ezekről a munkakörökről, melyek "a társadalom működése vagy az ellátás biztonsága szempontjából elengedhetetlenek", a Foglalkoztatási és Gazdasági Minisztérium vezet listát. Ugyanakkor az, hogy egy munkakör szerepel a listán, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy automatikusan beengedik azokat, akik az adott munkakörben dolgoznak.

A munkáltatóknak most külön nyomtatványt kell használniuk mellyel igazolják, hogy a Finnországba érkező munkavállalójuk munkaköre létfontosságú és nem tűr halasztást. A határátlépésnél az egyéb, szükséges dokumentumok mellett ezt is be kell mutatnia a külföldi munkavállalóknak - derül ki a schengenvisainfo.com cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek