Az óceánba csúszott Kalifornia tengerparti autóútjának egy darabja

  A kaliforniai tengerparton haladó 1-es autóút egy része a múlt héten beomlott a heves esőzések okozta iszapcsuszamlások miatt, és január 28-án az út mindkét sávja a Csendes-óceánba zuhant, tátongó lyukat hagyva maga után. A javítás dollármilliókba kerül, és egyelőre nem tudni még, mikor nyithat meg újra az út - derül ki a travelandleisure.com híréből.

  A környéken a múlt héten majdnem 40 centiméternyi csapadék esett, ami több mint 25 épületet rongált meg az autóút mellett, amelyen az okozott károkhoz hasonló akkor következik be, amikor a talaj annyira felázik, hogy már nincs, ami a helyén tartsa. Az intenzív erdőtüzek hatására a terület különösen kitetté vált a földcsuszamlásoknak. Tavaly ősszel például több mint 480 négyzetkilométeren tombolt tűzvész, elpusztítva a növényzetet, ami miatt a talaj instabillá vált.

  Nem ez az első eset, hogy az út egy része a tengerbe omlik. 2017-ben szintén több hónapra bezárt az útszakasz, a télvégi-kora tavaszi sárcsuszamlások miatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!